Klorlu Havuz Zararlı mı? Havuz Kimyasalları Nedir?

Klorlu Havuz Zararlı mı? Havuz Kimyasalları Nedir?

Havuz kimyasallarını çevreleyen birçok havuz efsanesi vardır. Muhtemelen kaşıntılı gözlere neden olan havuz kimyasalları, sarı saçları yeşile çeviren klor suyu veya hatta kimyasalların kokusunun temiz su anlamına geldiği gibi yaygın mitleri duymuşsunuzdur. Bunun gibi mitler, gerçeklerin ve anlayışın eksikliğinden kaynaklanır, ancak herkes havuz kimyasallarının gerçekte nasıl çalıştığını bilseydi, bir havuzun kendileri için uygun olup olmadığına daha iyi karar verebilirlerdi.

Havuz Kimyasalları ile Nelerden Kurtulurum?

Su tüm yaşam için gereklidir. Bu, tehlikeli bakterileri, mantarları ve vücudumuzda bulunması sağlıksız olan ancak suda büyüyecek diğer maddeleri içerir. Banyo yaptığınızda veya duş aldığınızda, su patojenleri yetiştirmek için yeterince uzun süre oturmaz. Aynı şey okyanus için de söylenebilir ve okyanus suyundaki tuz, bu patojenlerin de büyümesini elverişsiz kılar. Havuz ve spa suyu ile su tazedir, bu da çok az tuz anlamına gelir veya hiç tuz içermez ve temiz bir depolama alanından evinize taşınmak yerine aynı yerde oturur. Bu, bu patojenlerin manuel olarak uzaklaştırılmasını gerekli kılar ve bunu kimyasallarla yaparız.

Klor birçok bakteriyi öldürür, ancak dört tehlikeli olanı şunlardır:

E. coli: Bu tehlikeli bakteri, havuzun içeriğine klor eklendikten sonra bir dakikadan daha kısa sürede ölecektir.
Hepatit A: Klor, havuza eklendikten yaklaşık 16 dakika sonra bu virüsü öldürür.
Giardia: Bu paraziti öldürmek için klor yaklaşık 45 dakika sürer.
Cryptosporidium: Bu, klorun öldürdüğü başka bir parazittir, ancak yaklaşık 10.6 gün sürer. Bu çok uzun sürdüğü için, havuzunuzu düzenli olarak klorlamalısınız, böylece sürekli olarak bunun gibi patojenleri öldürür.

Havuz Kimyasalları Nasıl Etki Eder?

Havuzunuza Havuz kloru veya benzeri kimyasal bileşikler eklediğinizde, suya tepki verir. Bunlar, hipokloröz asit gibi yeni kimyasallar oluşturan kimyasal reaksiyonlardır. Bu korkutucu geliyor, ancak yukarıda belirtilenler ve daha fazlası dahil olmak üzere patojenler için kabul edilemez bir ortam yaratıyor. Bu kimyasal, bu patojenlerin hücrelerine saldırır ve dağılana kadar yapılarını tahrip eder. Bromür gibi diğer dezenfektanlar klora benzer şekilde çalışır.

Klor, sıvı toz veya tablet olarak hazırlanabilir. Klorlama sisteminize bağlı olarak, bunlar suyla karışacak ve havuzunuz boyunca dağılacaktır. Bu her şeyi öldürmez, bu nedenle kimyasallar genellikle havuzun filtreleme sisteminin almadığı her şeyle ilgilenmek için kullanılır. Bu, kimyasalların aslında filtrasyon sisteminizden sonra hayatta kalan tüm artıkları öldürdüğü anlamına gelir.

Havuz Kimyasalları Ne İşe Yarar?

Kimyasallar, filtreleme sisteminizin elde edemediği patojenleri öldürmekten daha fazlasını yapar – aynı zamanda suyun pH seviyelerini de dengeler. Lise biyoloji ve kimyasına geri dönün. pH seviyeleri, su ve su bazlı çözeltilerdeki hidrojen iyonlarını ölçer. Düşük pH seviyeleri suyun asidik olduğu anlamına gelir ve yüksek pH seviyeleri temel olduğu anlamına gelir. Çok asidik veya bazik suya sahip olmak yüzmek için uygun değildir ve suyu bulanıklaştırabilir, içinde yüzmemeniz gerektiğini bilmenizi sağlar.

Asidik ve bazik su, gözlerinizi ve cildinizi tahriş edecek olan şeydir, bu da havuz kimyasallarının aslında bunu önlediği ve suyun kaba ve kirli görünmesini önlediği anlamına gelir.

Yorum Yap
0 Yorum yapan